King Kai's English Site
Soft Coated Wheaten Terriers
Soft Coated Wheaten Terriers
[ Join Now | Ring Hub | Random | << Prev | Next >> ]

Välkommen till
King Kai's hemsida!


 
  Här är jag! En stor och stark hundkille av rasen
Irish Soft Coated Wheaten Terrier.
Den 3 juni 2003 föddes jag, i Kennel Mac Dara
hos Ann-Louise och Hasse i Småland.

Läs mer om mig här, kolla min släkt eller ta en titt i mitt fotoalbum.
Sätt gärna några tassavtryck i vår
Gästbok!Free Guestbook from www.free-guestbooks-netUtmärkelser min hemsida fått.

King Kai - om mig:


Jag gillar buslekar med människor, hundar och katten Jesper, att lära mig konster och att spåra upp saker. Och så är jag tokig i OST!

Jag har många viktiga uppgifter i hemmet. En av mina livsuppgifter är att rätta till mattorna; mina människor är förfärligt slarviga och jämt och ständigt får jag krafsa och knuffa på dem för att fluffa till dem så där fint. En annan är att sitta på balkongen och se på världen, vet inte hur den skulle klara sig utan min noggranna övervakning!

Utomhus är min stora uppgift att markera reviret, jag menar; matte och husse är verkligen totalt hopplösa på det!! I trädgården måste jag beskära alla buskarna - matte låter dem växa sig alldeles för stora. En del plantor tycker jag att hon satt på helt fel plats, dem gräver jag upp och tar med in så att hon får göra om det. Jag är noga med att skaka av jorden från rötterna ordentligt!

Jag gillar hundkompisar av alla sorter och storlekar, och de jag är mest förtjust i är nog grannarna Sixten, Signe och Hardy, också Wheatens och jättesnälla. Här i huset bredvid bor en vacker tik som jag är lite kär i, men tyvärr är känslorna inte besvarade. Men så träffade jag den vackra Wheaten Smilla på stranden en sommarkväll och det sade klick! Vi lekte och badade i solnedgången och matte sade att hon aldrig sett ett vackrare par. -Suck...

Nä, nu måste jag gå och se söt ut, lill-husse äter ostbollar...
Ha det gôtt!

/King Kai

Irish Soft Coated Wheaten Terrier


Som namnet antyder kommer rasen från Irland, där den funnits länge som gårdshund med uppgift att hålla skadedjur borta. Namnet säger det mesta förresten; den har mjuk päls och är vetefärgad. Och trots det väna yttre, och den mjuka pälsen (som andra terrier inte har) så är det ändå en terrier!

Som alla terrier är den ganska kaxig, med ett livligt temperament och det är en smart hund. Det innebär att den har behov av aktivitet. Inte nödvändigtvis full rulle fysiskt hela tiden - det kan tvärtom vara stressande- men lite utmaning för intellektet är bra för hälsan. Man kan lära sig konster eller att spåra tillsammans. Eller, som när vi är lite lata hemma, bara gömma små godbitar på olika ställen. Är man lite finurlig kan det ta en stund, och att använda nosen är mycket energikrävande!!

Namnet är odrägligt långt och behöver förkortas i dagligt tal; en del säger "Softisar", men den mest vedertagna förkortningen är nog "Wheaten Terrier", eller bara "Wheaten".

Massor av information om rasen finns på rasklubbens hemsida - klicka på klubbmärket nedan!

Du är besökare nummer:
Dell Coupon Code
Dell Coupon CodesMina utmärkelser:
Bakgrunden och knapparna är gjorda på:

Sidan skapad och underhållen av Pia Reumert