Jesper's English Site
Turkish Van Web Ring
[ Join Now | Ring Hub | Random | << Prev | Next >> ]

Välkommen till
Jespers hemsida!

 
  
Hej, här är jag! Jag är en ung katt av rasen Turkisk Van.
Den 3 september 2004 kom jag till världen,
i katteriet Gûzelkedi hemma hos Carina i Ödåkra
utanför Helsingborg. Jag är en stor och stark katt.
Matte tror att det beror på min sunda aptit.
Läs mer om mig här, kolla min släkt här eller ta en titt i mitt fotoalbum.
Sätt gärna några tassavtryck i vår
Gästbok!Free Guestbook from www.free-guestbooks-net


Utmärkelser min sida fått

Jesper - om mig:Jag tycker om att jaga allt som rör sig (eller inte rör sig alls för den delen), vill vara med överallt och utforska varje vrå, samt är störtförtjust i FISK!


Matte och husse vet som sagt inte mycket, som hur man använder krukväxter t e x. Det är bara jag som vet hur mycket man kan ha dem till; gräva upp jorden, fajtas med, strimla, gnaga på och, det bästa av allt, välta omkull och sedan spela fotboll med jordklumparna!

Jag gillar verkligen att vara ute på balkongen. Där brukar jag hjälpa hunden King Kai att hålla koll på vad som händer, jag har nämligen en utkiksplats högt upp så att jag kan se lite längre bort. Det skall bli spännande när matte hägnat in trädgården så att jag kan gå ut i gräset också.

Tyvärr har jag inga kattkompisar här hemma, utan får nöja mig med människorna och hunden. De hittar på mycket kul, så jag har inte tråkigt. Väldigt ofta är det saker omkring dem jag måste jaga och fånga; t e x den stora prassliga papperssaken de brer ut på köksbordet och tittar i, de mjuka sakerna de trär på fötterna, de ringlande tygsakerna som hänger från morgonrockarna och, inte minst, den viftande håriga saken baktill på hunden.

Nähä, nu vankas det fisk - måste kila!
/Jesper
Turkisk Van

Som namnet antyder kommer rasen från turkiet, närmare bestämt från trakten kring sjön Van.
Som många raskatter är den intelligent och påhittig, livlig och mycket sällskaplig. Förfäderna i Turkiet simmade omkring och fångade fisk. Och många Van-katter tycks också gilla vatten, från att skvätta och stänka av hjärtats lust till att faktiskt bada och simma.

Katterna har vit päls utan underull och en mycket speciell teckning med kastanjeröd svans och rött vid öronen. Den kallas Van-teckning. Flera andra färger på teckningen, förutom rött, är godkända i Sverige.

Trots sin långa graciösa kropp är det ändå en ganska stor och kraftig katt, med god aptit både på mat och livet i övrigt. Den vill helst vara med överallt och vill man ha inredningen intakt är det bäst att tillhandahålla tillåtna lek- och klössaker, samt kanske spruta lite vatten vid väl valda tillfällen... Som sonen i huset säger: "Katter - de tror att hela världen är ett enada stort tivoli bara för dem!". Och det är nog just det som är så charmigt med dem - och en inställning vi människor kan behöva "smittas" lite av.

Mer information om rasen finns på rasklubbens hemsida - klicka på knappen nedan!
Du är besökare nummer:
Web Counters
The Body Shop Coupons

Mina utmärkelser:

TheButterflySite.com Award

Awarded by
The Butterfly Site

Butterfly & Nature Store Award

Awarded by
Butterfly & Nature Gifts


Bakgrunden och knapparna är gjorda på:

Sidan skapad och underhållen av Pia Reumert